Torna alle News

Le polente delle Fate dei Fiori
La farina di ”granuturcu” dei piani di Melia rende particolarmente gustose le nostre polente La farina di granuturcu è utilizzata ntâ priparazzioni di diversi piatti (tra li quali lu cchiù notu è la pulenta), arcuni tipi di pani e arcuni duci. Si distinchi ’n farina bramata, a grana grossa, p’uttèniri pulenti particularmenti sapuruti e gustusi, ciurettu di farina pi pulenti pasticciati, moddi e dilicati, fumettu di mais, pi na farina finìssima adatta â pruduzzioni di duci e viscotta.
L’usu dû granuturcu havi lu putiri d’allintari lu funziunamentu dâ tiròidi, e aggisci comu mudiraturi dû mitabbulismu.
                                                                    (tratto da enciclopedia Wikipedia)

Ns. precisazione: Tra li cchiù noti farini ’n Calabria attruvamu la farina di piani di Melìa)

www.lefatedeifiori.it/menu.asp