Torna alle News
Le polente delle Fate dei Fiori
La farina di ”granuturcu” dei piani di Melia rende particolarmente gustose le nostre polente
La farina di granuturcu è utilizzata ntâ priparazzioni di diversi piatti (tra li quali lu cchiù notu è la pulenta), arcuni tipi di pani e arcuni duci. Si distinchi ’n farina bramata, a grana grossa, p’uttèniri pulenti particularmenti sapuruti e gustusi, ciurettu di farina pi pulenti pasticciati, moddi e dilicati, fumettu di mais, pi na farina finìssima adatta â pruduzzioni di duci e viscotta.
L’usu dû granuturcu havi lu putiri d’allintari lu funziunamentu dâ tiròidi, e aggisci comu mudiraturi dû mitabbulismu.
(tratto da enciclopedia Wikipedia)
Ns. precisazione: Tra li cchiù noti farini ’n Calabria attruvamu la farina di piani di Melìa)
www.lefatedeifiori.it/menu.asp
Le polente delle Fate dei Fiori
La farina di ”granuturcu” dei piani di Melia rende particolarmente gustose le nostre polente

L’usu dû granuturcu havi lu putiri d’allintari lu funziunamentu dâ tiròidi, e aggisci comu mudiraturi dû mitabbulismu.
(tratto da enciclopedia Wikipedia)
Ns. precisazione: Tra li cchiù noti farini ’n Calabria attruvamu la farina di piani di Melìa)
www.lefatedeifiori.it/menu.asp